Dak- en binnentuin - De Keizer

Dak- en binnentuin

U zit in de binnentuin. De zon speelt op uw gezicht. De vroege voorjaarswind ruist door de blaadjes, bomen en bloemen. In de stokrozen zoemt een hommel. Wat een paradijselijke achtertuin. De Keizer staat op een zeer levendige plek op Oostenburg. Met aan de voorkant uitzicht over het water en aan de achterkant de groene binnentuin.

Alle woningen in De Keizer hebben een directe verbinding met de weelderige groene binnentuin. Woont u op de begane grond, dan kunt u zelfs een deel van de tuin voor uw woning gebruiken voor terras of speelplek voor de kinderen. De binnentuin is zo ontworpen dat die al uw zintuigen prikkelt. Een industriƫle ruimte met begroeiing, zoals op een verlaten, weelderig overgroeid werfterrein. Er zijn avontuurlijke speelplekken, een ecologische wateropvang en een terras in de ochtendzon. Over de tuin verspreid staan houten zitelementen, die de avond- of ochtendzon vangen.

Bomen en struiken worden in de volle grond geplant, zodat grote bomen en planten volop kunnen groeien.

Neem eens een kijkje bij de woningtypen die op de verborgen binnentuin uitkijken; zoals type D, type E of type G.

De daktuin

De Keizer verdient een kroon. En die komt er ook: de ecologische daktuin. Exclusief toegankelijk voor bewoners, natuurlijk.

Middenin in de stad creƫren we een groene oase. De plek om uw buren te ontmoeten, vrienden en familie te ontvangen of even in stilte te genieten van het fantastische uitzicht over het water en de binnenstad van Amsterdam.

Nog meer weten over de tuinen van Oostenburg? Bekijk dan de webinar met van Flux landschapsarchitect.

De Keizer is een project van: