EILAND OOSTENBURG

Stoer, stijlvol en exclusief wonen

Eiland Oostenburg is een van de drie oostelijke eilanden van Amsterdam. Dit stukje historisch binnenstad transformeert de komende tijd tot een exclusieve, vernieuwende stadswijk: contrastrijk, levendig en stoer. Het rijke palet aan gebouwen en functies maken Eiland Oostenburg een uniek, bloeiend gebied waar u op topniveau woont, werkt en leeft.

Hoogwaardige nieuwe en duurzame stadswijk

Ieder pand heeft zijn eigen architect, wat zorgt voor verscheidenheid en identiteit. Unieke, duurzame en energiezuinige gebouwen met luxe woonproducten, schitterende uitzichten en eersteklas openbare ruimten.

De groene daken op de diverse gebouwen zijn een bewuste keuze en van groot belang voor de wijk. De invulling van de vierkante meters op hoog niveau loopt uiteen van urban farming en speellandschap tot uw eigen rooftopbar met natuurlijke terrassen en het produceren van voedsel in dakkassen. Elk dak is een ontmoetingsplaats met een eigen unieke rol in wateropvang en elektriciteitsopwekking.

Toekomst en historie komen samen in Eiland Oostenburg

Met oog voor het verleden wordt Eiland Oostenburg omgetoverd tot een nieuwe autoluwe stadswijk met gezellige straatjes, exclusieve boetieks en creatieve broedplaatsen. De verrassende initiatieven en spannende concepten in de historische Van Gendthallen trokken al jarenlang nieuwsgierige bezoekers. In de toekomst hebben bewoners aan de VOC-kade alle gelegenheid voor hun eigen pop-upondernemingen.

De krantenredacties van de Volkskrant, Trouw en Het Parool vonden hier ook hun plek in het bedrijfsverzamelgebouw INIT. Inmiddels is Eiland Oostenburg ook erg geliefd door café-restaurants als ROEST en Rosa & Rita. De gerestaureerde Werkspoorhal vormt straks het hart van het eiland. Voor bewoners is het met mogelijkheden voor foodtruckfestivals, kunstexposities, kleurrijke markten dé ontmoetingsplek. Het eiland wordt hiermee een exclusieve trekpleister in Amsterdam, vol vrijheid en mogelijkheden voor de grensverlegger.

Deel deze pagina: Belangstelling